Așa cum am anunțat, ne vom exercita dreptul constituțional, democratic, la proteste pașnice! Nu putem și nu vrem să lăsăm Sinaia să fie distrusă – stop construcțiilor urbanistice haotice și inutile, stop măcelăririi pădurilor!

Sinaia a avut, vreme de aproape două secole, un farmec aparte, special, unic în România, fiindcă Sinaia avea avantajul unui cadru natural idilic, iar locurile acestea au fost și încărcate de istorie. Iar din a doua jumătate a secolului XIX, de când Sinaia a devenit cu adevărat un oraș regal, orașul era admirat, invidiat, dorit. Să fii din Sinaia a fost zeci și zeci de ani o mândrie. ’’Ești din Sinaia? Waw! Ce tare!’’ Astăzi…

Astăzi se construiește în neștire și fără cap, oferta e mereu mai mare decât cererea și prețurile apartamentelor scad. Nu mai e mare lucru să locuiești la Sinaia. Orașul se transformă într-un amestec de parcări și locuri de cazare peste ceea ce era cândva o pădure, iar în afară de Peleș nimic nu mai e special. Metamorfoza este grotescă și tragică. Sinaia rămâne și fără farmec și fără renume. Catastrofa nu va fi mâine sau poimâine, ci se întâmplă deja!

Stop! Sinaia trebuie să redevină ce a fost: un loc excepțional, plin de frumusețe, un simbol de cultură și civilizație!

În fața unei administrații care se comportă hrăpăreț, în disprețul naturii și al istoriei, sub falsul steag al progresului, nu ne-a mai rămas decât arma protestului pașnic. O vom folosi. Vă invit sâmbată 18 martie 2023, între orele 11h00 și 14h00, să participați la manifestația ’’Simțul civic iese în stradă! Salvați padurea! Salvați Aleea Caraiman!’’

A nu participa la protest înseamnă a accepta, a fi complice. Complice la distrugerea orașului, la tăierea pădurilor, la mutilarea aleilor istorice. Dispare orașul de sub ochii noștri și noi ce facem?!

Sinăieni, avem o datorie. Datoria noastră este să ne apărăm orașul. Nu poate să decadă Sinaia la statutul de moșie a lui Oprea și a trepădușilor care gravitează în jurul său, ridicându-i osanale orientale, lingându-i mâna pentru un os de ros de la buget.

Oprea s-a faraonizat, s-a baronizat, s-a înstăpânit peste oraș și a făcut avere. A făcut-o degeaba, căci nu banii sunt adevăratul sens al vieții, ci să îți ajuți comunitatea, să o servești astfel încât să lași o moștenire. Moștenirea lui Oprea va fi un oraș iremediabil distrus!

Încă nu e chiar totul pierdut. Va fi doar dacă tăcem și nu acționăm. Dar suntem în ceasul al doisprezecelea! Sinăieni, nu aveți niciun motiv să vă fie frică. Dictatura a căzut de treizeci și patru de ani în România! Trebuie să dispară și de la Sinaia dictatura hatârului, a moftului, a bunului plac, a răzbunărilor. Nu au ce să vă facă! Avem legi care ne apără în fața șicanelor, abuzurilor (abuz în serviciu, abuz de putere etc). Să îndraznească să le încalce! În plus, demnitatea nu poate să v-o ia nimeni! Mai retineți și asta: capul plecat sabia nu doar că îl taie, dar mai e și aruncat în lada de gunoi a istoriei. Nu trebuie să acceptăm ca Sinaia să fie aruncată la coș.

Se poate și altfel, dar doar dacă mai există cetățeni în Sinaia și nu doar spinări plecate în fața clanului politic Oprea, care a promis cu nemiluita, dar a livrat teamă, scadere demografică și săracie. La gargară cine mai e ca Vlad Oprea? Așadar: câți cetățeni cu spirit civic mai sunt în Sinaia? Vedem la protest!

Și cel mai important lucru: ce lăsați generațiilor următoare se stabilește acum. Noi am avut un oraș special fiindcă ne-a fost lăsat moștenire de strămoși. Noi ce o să lăsăm după noi? Parcări, gunoi și urși care vin la vale că nu mai au pădure? Fandoseală și impresii la suprapreț?

Cine își lasă prezentul în paragină, cine își distruge trecutul, nu are niciun viitor. Cum vreți să trăiți? Rămâneți drepți! N-au ce să vă facă! Blufează mult.

Împăratul e gol! E timpul să recunoaștem asta…